Μεγάλη διάκριση για το CeHA στο ΙΗΕ Connectathon 2024

Η βραβευμένη σουίτα εφαρμογών «Integrated Care Solutions» (ICS), που έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (CeHA) του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), δοκιμάστηκε και φέτος με επιτυχία για τη συμμόρφωση της με τα προφίλ ολοκλήρωσης του IHE (Integrating the Healthcare Enterprise), σε διεθνή εκδήλωση δοκιμών ικανότητας διαλειτουργικότητας απέναντι σε τρίτους κατασκευαστές. 

Η εφαρμογή ICS πέρασε τις σχετικές δοκιμές για δεκαπέντε προφίλ ολοκλήρωσης, οι οποίες διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του IHE-Europe Connectathon WEEK 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας, στις 3-7 Ιουνίου 2024. 

Η ομάδα συμμετοχής του ΙΤΕ αποτελείτο από τα παρακάτω μέλη:

  • Γεώργιος Καβλεντάκης, Συντονιστής, Τμήμα Καινοτομίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών, CeHA.
  • Ιωάννης Πετράκης, Senior Software Engineer, Εμπειρογνώμων Διαλειτουργικότητας, CeHA.
  • Σταύρος Κωστομανωλάκης, Senior Software Engineer, Εμπειρογνώμων Διαλειτουργικότητας, CeHA.

H ομάδα κατάφερε το απόλυτο και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατέκτησε τις παρακάτω σφραγίδες ποιότητας: 

Όπως δήλωσε ο Επικεφαλής του CeHA, Δημήτριος Κατεχάκης, «Τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά συμμόρφωσης διασφαλίζουν ότι λογισμικά που έχουν αναπτυχθεί από το CeHA είναι συμβατά με συστήματα τρίτων κατασκευαστών στην παγκόσμια αγορά και απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα προηγμένων συστημάτων και υπηρεσιών υγείας».

Το IHE Connectathon SEAL είναι η μόνη επίσημη διεθνής πιστοποίηση του IHE, που επικυρώνει την υψηλή ποιότητα των υλοποιήσεων διαλειτουργικότητας ενός προμηθευτή και ισχύει για τρία χρόνια. Αυτή η έγκριση λειτουργεί ως σαφής και επίσημη ένδειξη της συμμόρφωσης ενός προμηθευτή με τα καθιερωμένα πρότυπα διαλειτουργικότητας και της δέσμευσής του να παρέχει λύσεις υψηλής ποιότητας. 

Η παρουσία του λογότυπου SEAL σε προϊόντα και υπηρεσίες σημαίνει αριστεία και επιτυχημένη συμμετοχή σε ένα IHE Connectathon, ξεχωρίζοντας αυτούς τους προμηθευτές ως ηγέτες στον τομέα.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

IHE Integration Statement για το Connectathon 2024 

Αναλυτικά αποτελέσματα δοκιμών 

ΙΗΕ Connectathon SEALS 

Πληροφορίες:

Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (CeHA),
Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας,
Τηλ.: 2810391453, E-mail: ehealth@ics.forth.gr, URL: ceha.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί